Coronavirus

Maatregelen: Coronavirus

De laatste tijd is er veel veranderd vanwege het coronavirus. Langzamerhand komt de samenleving weer op gang en kunnen zelfs contactberoepen weer uitgevoerd kunnen worden. Dit betekent dat Beauty & care by Ninon haar deuren sinds 11 mei ook weer heeft geopend. Je zult begrijpen dat we echter wel een aantal extra maatregelen moeten treffen om zowel onze klanten als onszelf veilig en gezond te houden. Op deze pagina beantwoorden we een aantal vragen die je mogelijk hebt omtrent onze maatregelen voor coronavirus.

Gedurende deze periode vragen wij om een open communicatie. We moeten samen doen wat we kunnen.

Maatregelen omtrent Coronavirus en COVID-19

Ik wil graag langs komen voor een behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden?

Voordat je langs komt

 • Gezondheidscheck: heb je klachten die ook voorkomen bij COVID-19, zoals koorts, niezen, hoesten, verkoudheidsklachten en/of kortademigheid? Blijf dan thuis. Blijf ook thuis als één van je huisgenoten deze symptomen heeft. Je kunt je afspraak kosteloos annuleren of verzetten. Als je bij binnenkomst symptomen vertoond wordt de afspraak ter plekke geannuleerd, geweigerd en deels in rekening gebracht.
 • Neem je eigen handdoek mee om op te zitten of te liggen. Zo minimaliseer je contact met oppervlaktes waar anderen ook op hebben gezeten of gelegen. Dit protocol geldt voor alle typen behandelingen.
 • Kom op tijd: we plannen minder behandelingen per dag in om te zorgen dat er een ‘ventilatietijd’ is, volgens nieuwe protocollen. In deze extra tijd kunnen wij de salon even extra ventileren en reinigen/desinfecteren. Kom dus niet te vroeg. Kom ook niet te laat, want dit zal helaas van je eigen behandeltijd af moeten.
 • Kom alleen: afstand houden tot elkaar gaat simpelweg beter als alleen behandelaar en klant zich in de salon begeven. Neem dus geen kinderen, partner, ouder of vriend(in) mee. Ook een begeleider of chauffeur zal helaas buiten of in de auto moeten wachten.

Bij aankomst en tijdens de behandeling

 • Er worden geen handen geschud. We beperken fysiek contact tot wat er nodig is om de behandelingen goed uit te voeren.
 • Wij zullen je vragen om je telefoon, sieraden en dergelijke in je jas of tas te laten. Dit helpt om de kans op kruisbesmetting te verminderen.
 • Was je handen goed. Er wordt geen gebruik gemaakt van handdoeken, maar er zullen papieren doekjes aanwezig zijn. Goed je handen wassen is voldoende, maar indien gewenst kun je ook gebruik maken van ontsmettingsmiddel in de salon.
 • Houd zoveel mogelijk anderhalve meter afstand. Nou is dat soms lastig voor een contactberoep, maar we proberen samen deze afstand te waarborgen wanneer dat kan.
 • Raak zo min mogelijk aan. Deurkrukken en trapleuningen mogen natuurlijk gebruikt worden, maar we raden aan om met zo min mogelijk oppervlakten contact te maken.

Betaling en na vertrek

 • Voorlopig accepteren wij geen contant geld. Wij doen dit om zoveel mogelijk handcontact en contact met fysieke voorwerpen te vermijden. Voor de betaling sturen we je een Tikkie.
 • Toch coronavirus gekregen? Laat het ons weten. Wij hebben hier oprecht alle begrip voor. Dit is simpelweg het risico van een virus wat zich zo snel en zo gemakkelijk verspreid. Ben je ondanks al je goede zorgen toch ziek geworden in de afgelopen twee weken? Laat het ons dan a.u.b. zo snel mogelijk weten, of je nou weet waar je het virus hebt opgelopen of niet. Dan kunnen wij ook de klanten van de afgelopen twee weken inlichten. Zo kunnen wij allemaal de nodige maatregelen treffen om eventuele verdere verspreiding van coronavirus te voorkomen. Natuurlijk zullen we zorg dragen dat je privacy wordt beschermd.

Welke maatregelen neemt Beauty & care by Ninon?

We hebben hygiëne al erg hoog in het vaandel staan, maar hier zijn toch de onderstaande maatregelen aan toegevoegd danwel aangepast:

Algemeen

 • De salon ziet er ietwat kaal uit tegenwoordig. Wij hebben artikelen en voorwerpen uit de salon verwijderd die niet direct noodzakelijk zijn voor de behandelingen, zoals decoratie en boeken. De verkoopartikelen zijn nog steeds te koop, maar staan nu simpelweg uit het zicht. Hoe minder er staat, hoe gemakkelijker het schoonmaken is, hoe kleiner de kans op kruisbesmetting.
 • Onze standaard desinfectiemiddellen, -methoden en -apparatuur zijn al effectief in het verwijderen van virussen, bacteriën en schimmels. Deze zijn ook goedgekeurd als effectieve middelen tegen coronavirus.
 • Wij kiezen ervoor om de klant niet standaard te voorzien van een mondmasker. Het RIVM geeft aan dat dit niet per sé iets doet voor de veiligheid. Daarnaast gebruiken wij zelf dubbele bescherming in de vorm van een mondmasker en faceshield.
  Wil je toch gebruik maken een mondmasker? Dan kun je er bij ons eentje aanschaffen voor €2,- per stuk. Als je een eigen mondmasker hebt mag je deze natuurlijk ook gebruiken.

Voor en na een behandeling:

 • Wij wassen onze handen en onderarmen vlak voor aankomst van de klant en direct na hun vertrek.
 • Na een behandeling worden alle gebruikte artikelen weggegooid danwel gereinigd. Alle deurkrukken, trapleuningen en overige oppervlakten worden ook gereinigd.
 • De praktijk wordt volledig doorgelucht en klaargemaakt voor de volgende klant.

Gedurende een behandeling:

 • Er worden geen handdoeken en stoelhoezen gebruikt. Onze behandelstoel is beschermd met een zeil om de stoel beter en gemakkelijker te desinfecteren zonder schade aan te brengen. Een zelf meegebrachte handdoek helpt de stoel te beschermen en maakt de behandeling comfortabeler.
 • Tijdens voetbehandelingen dragen wij onze standaard werkoutfit (werkkleding, bril, schort, handschoenen, mondkapje). Dit hebben wij nu uitgebreid met een faceshield. Deze outfit dragen wij nu ook bij manicures en nagelstyling.
 • Op dit moment schenken wij geen koffie en thee. Zo beperken wij weer een kans op besmetting.

De antwoorden op deze vragen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Zij zijn de leidende instantie betreffende de huidige coronavirusuitbraak. Daarnaast volgen wij tevens de adviezen en protocollen op van brancheverenigingen en -organisaties. Ook deze experts hebben veel gedaan om de richtlijnen van het RIVM door te voeren in nieuwe en aangepaste protocollen voor in de praktijk.

Heb je toch nog vragen, opmerkingen of aanvullingen? Wij horen ze graag! Bezoek onze contactpagina en laat van je horen.

Voor meer informatie raden wij aan de website van het RIVM te raadplegen.

MENU
Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.

Beauty & Care by Ninon heeft momenteel een klantenstop.
Wij houden je op de hoogte over wanneer we weer open zijn via en
toggle