Verzorging van Kunstnagels

Verzorging van Kunstnagels

Tips en advies voor het verzorgen van je kunstnagels.
Lees over basisregels, zelfzorg en het voorkomen van schade.

Zelf Kunstnagels Verzorgen

Je gebruikt je handen natuurlijk voor allerlei activiteiten gedurende de dag, of je nu kunstnagels hebt of niet. Het laatste wat je wilt is dat een kunstnagel afbreekt. Dus hoe pak je de verzorging van kunstnagels zodanig aan dat ze zo lang mogelijk goed blijven?

Op deze pagina lees je hoe kunt zorgen dat je kunstnagels lang meegaan. Zelfs zonder nagelstylist is er al veel wat je zelf kunt doen.

Basics

  • Garantie
  • Voorzichtig
  • Nabehandeling

Zelfzorg

  • Bescherming
  • Nagelolie
  • Vijlen
  • Nagellak

Schade

  • Geen gereedschap
  • Niet lijmen
  • Niet zelf verwijderen

Basics

Garantie

Je hebt zeven dagen garantie op een nieuwe set nagels. In die tijd wordt de nagel kostenloos gerepareerd of vervangen. Zodra een nagel eraf is, dien je dit direct te melden door middel van een berichtje met een foto. Als dit later wordt gemeld, valt het helaas buiten de garantie.

Indien er meer dan vier nagels afbreken gedurende die eerste zeven dagen, wordt er 50% van een nieuwe set nagels gerekend. Schade die je zelf veroorzaakt (bijvoorbeeld door stoten, bijten of pulken) vallen niet onder de garantie.

Voorzichtig

Wees de eerste twee dagen na een behandeling voor nagelstyling extra voorzichtig. Kunstnagels harden nog 48 uur door en zijn dan nog erg kwetsbaar.

Tijdens de behandeling zullen we je dan ook één en ander uitleggen over waar je rekening mee moet houden.

Nabehandeling

Bij kunstnagels hoort ook een nabehandeling. De natuurlijke nagel groeit uit, waardoor de kunstnagel uit balans komt. Gemiddeld is er een nabehandeling nodig na drie weken. Per persoon wordt er gekeken hoeveel weken er tussen kan zitten.

Wacht niet te lang met een nabehandeling. De kunstnagel kan dan uit balans raken, waardoor er eerder kans is op loslaten en breken. Verder is de uitgroei niet mooi om naar te kijken.

Haal zoveel mogelijk uit elke behandeling.

Met deze tips blijven je nagels lang mooi.

Zelfzorg

Kunstnagels Beschermen

Draag handschoenen! Water en chemicaliën kunnende houdbaarheid van de kunstnagels aantasten en andere ongemakken veroorzaken.

Water zorgt er voor dat de natuurlijke nagel zich verzadigt met water. Hierdoor zet de nagel uit en krimpt die weer als de nagel opdroogt. Dit kan zorgen voor loslating van de kunstnagel. Zodra er loslating voorkomt kunnen schimmels en bacteriën voor schade zorgen. Chemicaliën kunnen zorgen voor matte, broze nagels.

Ook werken in de tuin moet met handschoenen worden gedaan. Geef schimmels en bacteriën niet een kans!

Gebruik Nagelolie

Ook kunstnagels moeten verzorgd worden. Elke dag moet er minimaal twee keer met de geadviseerde nagelolie gesmeerd worden. Zonder olie vervalt je garantie.

Bij het zetten van een nieuwe set nagels wordt geadviseerd om de olie af te nemen. Deze olie is afgestemd op de natuurlijke nagel en op de kunstproducten. Andere nagelolies worden niet geadviseerd en daar wordt dan ook geen garantie op gegeven.

Je aankoop van de olie wordt geregistreerd en er wordt op gehamerd om deze te gebruiken.

Nagels Vijlen i.p.v. Knippen

Als je kunstnagels toch te lang zijn, mag je ze inkorten met een vijl. Knip de kunstnagels niet! Dit kan erg pijnlijk zijn en zorgen voor loslating.

Gebruik een glazen of roestvrijstalen vijl van goede kwaliteit. Hoe fijner de korrel, hoe kleiner de kans op haaltjes en scheurtjes in de kunstnagel. Deze vijlen zijn ook beter schoon te maken. Probeer wegwerpvijlen te ontwijken. Afgezien van dat ze vaak te grof zijn, zijn ze ook erg milieubelastend.

Een goede verzorging van kunstnagels aan komt neer op een paar kleine, simpele dingetjes even goed doen. Dit is er daar één van.

Nagellak Gebruiken

Er mag normale nagellak worden aangebracht op de kunstnagel. Zorg ervoor dat je een basecoat gebruikt, zodat de kleur niet in de kunstnagel kan trekken.

De nagellak mag alleen worden verwijderd met nagellakremover zonder aceton. Aceton kan de kunstnagel beschadigen en oplossen.

Zorg er verder voor dat de nagellak verwijderd is op de dag dat je in de salon komt. Er wordt een extra toeslag gerekend indien dit niet het geval is.

Schade Voorkomen

Geen Gereedschap

Kunstnagels zijn geen gereedschap! Gebruik ze dus ook niet als gereedschap.

Het zijn kwetsbare nagels die niet gemaakt zijn voor zwaar werk. Houd hier rekening mee.

Niet Lijmen

Indien er een nagel is afgebroken mag je deze er niet op lijmen!

Dit kan allerlei narigheden veroorzaken, dus laat een professional de reparatie doen.

Niet Verwijderen

Heb je last van je kunstnagels? Verwijder ze niet zelf, maar kom langs.

Als je zelf een kunstnagel probeert te verwijderen kun je de natuurlijke nagel zwaar beschadigen!

Iets mis met een kunstnagel? Kom snel langs!

Schade door onzorgvuldig gebruik valt niet onder de garantie.

Heb je toch nog vragen of is er iets onduidelijk?

Neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek.

NEEM CONTACT MET ONS OP OM EEN AFSPRAAK IN TE PLANNEN

Waar wil je meer over weten?

Klik op één van de links hieronder voor meer informatie.

Behandelingen

Tarieven

Inspiratie

Over Ninon

MENU
Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.

Beauty & Care by Ninon heeft momenteel een klantenstop.
Wij houden je op de hoogte over wanneer we weer open zijn via en
toggle